DRAID

/DRAID
DRAID 2019-06-12T06:55:37+00:00

Hvad er DRAID? DRAID står for Distributed RAID og er muligheden for at distribuere RAID5 eller RAID6 over et stort antal diske. Dette gøres for at reducere rebuild tider og for at nedsætte belastningen på de volumes der måtte ligge på et “RAID” hvor en eller flere diske dør. Måden DRAID løser dette på, er ved at fordele rebuild workloaded ud over alle diske i stedet for en enkelt hotspare som man kender det fra et normalt RAID. Dette giver meget hurtigere rebuild tider på et array, og fjerner behovet for en seperat pasiv disk som ikke er i brug før en fejl opstår. Så i stedet for at tildele en eller flere diske som spares, bliver spare kapaciteten fordelt over specifikke rebuild areas over alle diske i RAID’et. Dette gør i sidste ende at data kan kopieres hurtigere til rebuild areas, rebuilde tider bliver nedbragt og redundans bliver genoprettet hurtigere i tilfælde af at en disk fejler eller dør. Efter den døde disk er udskiftet, bliver data kopieret tilbage til det nye drev fra RAID’ets “Distributed Spare Capacity”, og i modsætningen til en Hot Spare, bliver read/write forespørgsler håndteret på de andre dele af disken som ikke bliver brugt som rebuild area.

Distributed RAID 5 kan bruges på 4 til 128 diske og have 1 paritets rebuild area på hver disk, dette gør at DRAID 5 kan holade til at miste 1 disk.

Distributed RAID 6 kan bruges på 6 til 128 diske og kan have 2 paritets rebuild areas på hver disk, dette gør at DRAID 6 kan holde til at miste 2 diske.

?P= Paritets Stripe, HS = Hot Spare

IBM har skrevet en god artikel om det – Her