Firewall

/Firewall
Firewall 2013-11-21T21:11:55+00:00

Firewall står for sikkerheden mellem indgående og udgående forbindelser på en computer. En firewall fungerer ved at bestemme hvorfoFirewallr nogle programmer og forbindelser der må få adgang til internettet eller andre computere. Hvis der kommer en ny forbindelse som ikke kan findes i regelsættet så bliver brugeren typisk spurgt om man vil give tilladelse til at denne forbindelse har adgang til internettet. Ved at have en firewall der hele tiden holder øje med dine udgående og indgående forbindelser, undgår man at ondsindede programmer eller personer får direkte adgang til din computer. Firewall reglsæt bliver opdateret hele tiden som nye trusler opdages, og på den måde sørger en firewall for at beskytte dig.

En firewall er typisk et stykke software som bliver installeret direkte på computeren eller en server. Der findes dog også firewalls der er implementeret direkte i routere, altså skridtet tættere på nettet. Dette er dog kun at finde i større og dyrere routere, så som hos Cisco ASA Firewall, Juniper SRX, Dell SonicWall, IBM SecureWay, disse bliver ofte brugt til at administrerer firewalls i større virksomheder, VPN og beskyttelse fra DDOS angreb udefra. Disse industri firewalls er enkeltstående enheder som er beregnet til at blive placeret i et rackskab, dette gøre for at det kun skal have et formål, nemlig at fungere som firewall og intet andet. Næsten alle større virksomheder har en firewall eller flere og det er derfor en rigtig god ting at sætte sig ind i hvis man interesserer sig for it og it-sikkerhed.

En rigtig god PDF at læse er Firewall for dummies til at give en bedre forståelse for hvad en Firewall er, hvad den kan. En anden rigtig god artikel er en skrevet af BleepingComputer.com giver en rigtig god baggrunds forståelse af Firewalls, dens funktioner, monitorering, problemer samt populære firewalls.

Billedet neden for,  demonstrerer i grove træk hvordan en  firewall virker.