Ransomware

/Ransomware
Ransomware 2013-11-21T21:43:51+00:00

Ransomware er en form for maleware som bruger en ondsindet kode til at holde en computer/enhed som fange (Ransom – herfra orden ransomware), indtil en betaling er gennemført. Ransomware infiltrere oftes PC som en computer orm eller en trojansk hest som udnytter åbne sikkerheds sårbarheder. De fleste ransomware angreb er resultatet af at klikke på en inficeres vedhæftet fil på en email eller at besøge en hacket side. Når en PC er inficeret vil dens styresystem typisk blive låst eller alle dens filer krypteret og herefter vil en løsesum blive forlangt for at genskabe, eller låse filerne op.

De fleste tilfælde af ransomware blive løst ved at formatere computeren og genskabe den tilbage til en tidligere tilstand med den backup som man selvfølgelig har taget…. Men hvis ikke kan det ofte betale sig at betale og få sit system låst op, man giver selvfølelig penge til kriminelle, men der er ingen anden måde at få låst krypterede filer op på ved mindre man har deres nøgle.

 

Ransomware

 

Trendmicro har skrevet en god artikel om ransomware og hvad du gør hvis du bliver ramt – Link

Kaspersky har oprettet en side hvor du kan hente programmer der kan dekryptere filer fra visse ramsomware programmer – Link