Sporing

/Sporing
Sporing 2013-11-21T21:12:35+00:00

Sporing er en form for sikkerhed der kan forståes og gøres på to forskellige måder. Den ene af disse metoder og nok den de fleste kender til er GPS sporing. Dette forgår via “Global Position System” som er en måde at spore enheders placering via satelitter, internet og koordinater. Der findes software såvel som hardware som kan spore enheder, dette gøres typisk i forbindelse med at finde stjålne enheder, brug af map og gps programmer “google maps, apple maps osv”.

Oftes bliver sporings software installeret i computerens firmware, dette vil sige at selv om nogle skulle få fingre i en enhed og formatere “slette” den fuldstændigt vil sporings softwaren stadig kunne kommunikere til servere så snart der var en forbindelse, til gps, gprs, wifi eller bare hvilken som helst internet forbindelse og på den måde hente sig software ned og installere det. Herefter vil computeren via informationer som den vil opfange via internettet, give oplysninger til  en server om hvor den befinder sig, hvor lang tid den har været tændt og meget andet. Denne information vil blive sendt ud hvert 15 minut eller hvor tit man nu ønsker det, der kan også sættes lås og tages billeder via nogle sporings software for at sikre sig hvor ens bærbar er. Dette er bare nogle af de ting der kan gøre, der findes dog også den ekstreme løsning, simpelthen at implementere GPS sporings hardware direkte i ens enhed. Man kan købe hardware der via satelitter og uden at skulle bruge internet, kan afgive lokationen af enheden bare der er det mindste strøm. Dette er meget nyttigt i ting som måske ikke kommer på nettet, eller ting der skal holder ude fra internettet, og stadig vil være afhængig af sporing af private servere, så som bil industrien, militæret, privat industri og meget mere.

 

Hvis du bruger en Open Source browser som Mozilla Firefox kan du hente et plugin til at se hvem der tracker din færden på nettet, pluginet hedder – Lightbeam